Confidenţialitate

Ponta, despre programul Cioloș: M-a plagiat la titlu/ Gorghiu: Programul, compatibil cu PNL

Reacții după ce premierul Dacian Cioloș a lansat, ieri, programul ”România 100”.

Fostul premier Victor Ponta susține că Dacian Cioloș l-ar fi plagiat la titlu.

În schimb, președinta PNL Alina Gorghiu spune că programul publicat de Cioloș e compatibil cu partidul pe care îl conduce. Liberalii se reunesc astăzi în ședință pentru a decide dacă îl susțin sau nu.

 

Victor Ponta susține că Dacian Cioloș l-a plagiat la titlul platformei, dar nu și la conținut, pentru că programul România 100, lansat de el în 2014 era un proiect național pentru toți românii, în timp ce, spune fostul premier, platforma lansată ieri este ”doar o lozincă politică pentru PNL și USR”.

Ponta mai spune că programul USL din 2012 era un document de sute de pagini, elaborat de sute de oameni în peste un an de zile în timp ce programul lui Cioloş este  â”o adunătură de lozinci de genul «să fie bine să nu fie rău».

Programul lansat ieri de premier a fost comentat pe Facebook și de liderul PNL Alina Gorghiu.

“Principiile de la care porneşte proiectul Dacian Cioloş sunt compatibile cu programul PNL” scrie aceasta.

Liberalii se vor reuni astăzi în ședință pentru a decide dacă-l susțin pe premier.

Amintim, prim-ministrul Dacian Cioloş a dat publicităţii aseară Platforma 100 care cuprinde principiile şi proiectele pe care vrea să le aplice în cazul în care va rămâne prim-ministru, platforma conţinând 10 principii de bază, un program de măsuri pentru primele 100 de zile ale viitoarei guvernări şi un portofoliu de proiecte naţionale.