Ponta, audiat ca martor la DNA: Nu duc bătălia politică cu arme judiciare

Patru ore. Atât a stat la Direcția Națională Anticorupție fostul premier Victor Ponta. El a fost chemat luni la audieri, însă, la ieșirea din sediul instituției, nu a lămurit chestiunea cea mai importantă: în ce dosar a dat explicații în fața procurorilor anticorupție. Surse jurnalistice susțin că dosarul are legătură cu TelDrum. Și fostul premier Sorin Grindeanu a fost audiat săptămâna trecută în aceeași cauză.

În ceea ce privește vizita făcută de Victor Ponta la DNA, aceasta vine după ce recent fostul premier, aflat într-un război politic cu liderul PSD, a declarat că în spatele companiei din Teleorman se află Liviu Dragnea. După explicațiile date procurorilor DNA, Victor Ponta a făcut un pas înapoi.

Eu nu duc bătălia politică cu arme judiciare, că s-a dus contra mea bătălia politică cu arme judiciare şi nu mi-a plăcut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i fac”, a declarat Victor Ponta.

Săptămâna trecută, la DNA s-a prezentat și Sorin Grindeanu. A fost audiat în calitate de martor. La fel ca Victor Ponta, și Grindeanu a refuzat să spună în ce dosar a dat explicații. A lăsat să se înţeleagă că nu are legătură cu cauza privind imobilele din Timişoara, în care sunt acuzaţi primarul Nicolae Robu şi fostul edil Gheorghe Ciuhandu.

În dosarul TelDrum, procurorii au pus sub acuzare compania de construcții și o altă firmă, precum și pe reprezentanții lor, pentru fraudă cu fonduri europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS