Pompierii portughezi se luptă din nou cu incendiile de pădure

După câteva zile de liniște, incendiile au reizbucnit în centrul țării. Peste 2.300 de pompieri au fost mobilizați în încercarea de a frâna înaintarea focului.

Focarul cel mai important s-a declanșat în jurul comunei Serta, din regiunea Castelo Branco, împotriva căruia luptă peste 800 de pompieri. Localnicii încearcă să ajute autoritățile: au sărit să stingă focul cu furtunurile de stropit grădina, potrivit imaginilor transmise de televiziunile portugheze.

Aproximativ 600 de soldați au fost chemați pentru a combate flăcările care au izbucnit duminică după amiază în apropiere de Coimbra, într-o zonă cu arbori de eucalipt, care ard foarte ușor.

Însă, „vântul suflă cu putere și împiedică lupta împotriva flăcărilor care riscă să se extindă”, a declarat un reprezentant al Protecției civile.

La mijlocul lunii trecute, un incendiu de proporții a dus la moartea a 64 de persoane și rănirea altor peste 200. După această dramă, Portugalia a adoptat o reformă privind pădurile, menită să reducă numărul arborilor de eucalipt prezenți masiv pe teritoriul său.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS