Confidenţialitate

Pompierii intervin în Brașov pentru a scoate apa din zeci de locuințe | AUDIO

În cartierul Stupini din Brașov, pompierii intervin și azi pentru a evacua apele din zeci de case și de pe străzi. Peste 100 de gospodării au fost inundate acolo în weekend. Oamenii primesc apă potabilă în cisterne, iar primăria ia în calcul consolidarea digurilor din zonă.

Pompierii brașoveni intervin în continuare pentru a îi ajuta pe localnicii din Stupini ale căror case au fost lovite de ape, după ploile care au căzut în acest sfârșit de săptămână.

Bilanțul este trist: peste 140 de case, zeci de anexe și zeci de fântâni au fost afectate de inundații, după ce digul din zona a cedat sub presiunea apelor.

Pompierii brașoveni au avut nevoie de ajutorul colegilor din Covasna, dar și de intervenția voluntarilor pentru a stăvili apele revărsate. După ce s-a reușit astuparea fisurii din dig, pompierii au rămas în zonă pentru a îi ajuta pe oameni.

Zeci de gospodarii sunt în continuare inundate, iar pompierii acționează cu motopompe pentru a evacua apele. Pentru ca apa din fantani nu mai este potabilă, reprezentanții Primariei au trimis în zonă mai multe cisterne cu apă.

Se pregatesc și spatii de cazare pentru cei care nu vor mai putea utiliza locuintele. Pentru perioada urmatoare, Primaria discuta si despre consolidarea barajelor din zona.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristina Nica