Pompierii încearcă de 5 zile să stingă incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului

Este a 5a zi când pompierii încearcă să stingă incendiul de la groapa de gunoi a Bacăului. Pompierii au acţionat în permanenţă cu cel puţin cinci autospeciale, iar acum au început să folosească şi spumogen pentru formarea unei pelicule care să întrerupă alimentarea cu oxigen a focarelor.. Purtătorul de cuvânt ISU Bacău, Andrei Grecu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Avem colegi la fața locului. Avem peste 20 de pompieri ce intervin cu 5 autospeciale cu apă și spumă, o motopompă de capacitate mărită ce are un debit de 10.000 de litri pe minut. Am dat cu spumogen pe toată suprafața focarului de incendiu astfel încât să se formeze o peliculă și să se oprească oxigenarea focarelor de adâncime. „ (Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău)

Nu se știe cum a izbucnit incendiul care se întinde pe o suprafață mai mare de un hectar, iar reprezentanţii ISU Bacău nu au putut estima când vor reuşi să îl stingă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Astfel de incendii sunt de durată. Este important că nu s-au înregistrat victime și nu s-au produs alte pagube materiale.”(Andrei Grecu, purtător de cuvânt ISU Bacău)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS