Pompierii caută să stabilească de la ce a pornit incendiul la fabrica de condimente din Alba Iulia

Zeci de pompieri au intervenit şi duminică pentru lichidarea incediului izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la cea mai mare fabrică de condimente din România, amplasată în Parcul Industrial Alba Iulia.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba pentru această intervenție au fost implicat echipaje de pompieri din mai multe județe. ISU Hunedoara, Sibiu şi Cluj au trimis şase maşini de intervenţie. Inspectorii de la Garda de Mediu au venit și ei la Alba Iulia pentru măsurători și au făcut apel la populaţie, sâmbătă, să nu iasă din case.

A fost trimis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert, către locuitorii din zona unde s-a produs incendiul de la fabrica de condimente. Localnicii au fost avertizați să închidă geamurile și să nu iasă din case din cauza fumului gros.

Solina România, fosta fabrică de condimente Supremia, este cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România. Potrivit prezentării comerciale a companiei, aceasta exportă pe patru continente și achiziționează materie primă din 80 de țări. Fabrica are peste 250 de angajați.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS