Pompierii au intervenit la peste 1.000 de solicitări in noaptea de Înviere

În Noaptea de Înviere, peste 4.600 de pompieri cu 800 de autospeciale de stingere și peste 320 echipaje SMURD au asigurat misiunile de protecţie a populației.

”În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost derulate 1.038 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 59 misiuni de stingere a incendiilor, 872 cazuri SMURD, dim care 868 pentru acordarea primului ajutor medical și 4 misiuni de descarcerare şi 10 pentru protecția comunităților. La lăcașurile de cult nu s-au înregistrat incendii” -se menționează într-un comunicat al Inspectorului general pentru situatii de urgenta.

Numărul intervențiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situații de urgență a scăzut cu 4% față de perioada similară a anului trecut.

Noaptea trecută, aproape 1.600 pompieri s-au aflat în proximitatea bisericilor și a mănăstirilor* unde au fost organizate slujbe religioase cu public numeros.

Pe timpul slujbelor de Înviere, 56 persoane au fost asistate medical* la fața locului de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor SMURD, iar 33 dintre acestea au fost transportate la unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS