Pompieri chemați la audieri în dosarul filmării ISU de la Colectiv, necunoscută timp de patru ani

Procurorii militari au început să-i audieze pe pompierii care au intervenit în noaptea tragediei de la Clubul Colectiv, în 2015, în ultima parte a dosarului penal.

Această parte a anchetei vizează felul în care au acționat militarii de la ISU București Ilfov, surprins într-un film realizat chiar de angajații instituției dar nepus la dispoziția anchetatorilor decât după ce Libertatea a publicat imaginile anul trecut.

Procurorii au început cercetările in rem pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă, abuz în serviciu, neglijență în serviciu și profanare de cadavre, iar capitanul magistrat Daniela Dediu de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a declarat pentru Europa FM că deocamdată, nici un ofițer nu este urmărit penal.

Procuroarea Daniela Dediu a mai explicat că în dosar vor fi audiați și angajații Ambulanței București Ilfov care au intervenit la Colectiv.

Procurorii au început cercetările după ce în octombrie anul trecut, cotidianul Libertatea a publicat un film al intervenției de la Colectiv în care se vad cadavre sau răniți pe jos, cărați pe paleți, iar șeful ISU București înjura.

Imaginile nu au fost predate procurorilor care au investigat teribilul incendiu pe motiv că anchetatorii au cerut înscrisuri nu și filmări.

Procurorii militari vor să afle și de ce înregistrarea intervenției a fost ținută la sertar timp de aproape patru ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS