Confidenţialitate

Polonia: Refugiații ucraineni care au copii vor primi câte 105 euro pe lună pentru fiecare minor | AUDIO

Autoritățile poloneze organizează sâmbătă și duminică pe stadionul național din Varșovia, un weekend dedicat refugiaților ucraineni. Evenimentul are loc pentru ca refugiații să poată primi mai rapid și mai ușor bani pentru copii, pentru început, câte 105 euro pe lună.

În același timp, autoritățile poloneze au anunțat că 123.000 de refugiați polonezi minori învață deja în școlile din țara de adopție..

Instituția care se ocupă de asigurări sociale în Polonia a invitat toți refugiații care au copii să aplice pentru schema „500 plus”, un ajutor de 500 de zloți, echivalentul a 105 euro, lunar, care este în vigoare pentru polonezi.

Aproximativ 300 de angajați ai caselor de asigurări din toatp Polonia au fost detașați în acest weekend la Varșovia, pentru ca refugiații să poată fi ajutați repede.

Doritorii trebuie să aibă deja un cont bancar deschis în Polonia și un cod acordat de gazde.

Numai în Varșovia sunt 400.000 de refugiați, dintr-un total de aproape 2,3 milioane. Chiar și așa, autoritățile au anunțat că nu vor crea tabere de refugiați, pentru că polonezii au adăpostit deja ucrainenii care au fugit de război.

Orice polonez sau companie locală care ajută regugiați primește de la Guvern, timp de 2 luni, câte 250 de euro pentru fiecare lună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock