Confidenţialitate

Polonia: Președintele Duda se declară împotriva măsurii care interzice aproape în totalitate avorturile

Femeile ar trebui să aibă dreptul de a întrerupe o sarcină în cazul unor malformații ale fetusului,  declară președintle polonez Andrzej Duda.

Șeful statului se distanțează astfel de poziția conducerii conservatoare a partidului de guvernământ, care a votat săptămâna trecută în Parlamentul de la Varșovia pentru interzicerea aproape totală a avorturilor.

„Nu se poate ca legea să fie cea care cere acest tip de eroism din partea unei femei”, a declarat președintele Duda intr-un interviu acordat postului de radio polonez RMF.

Declarația acestuia vine după șapte zile de proteste masive izbucnite în întreaga țară în urma unei decizii a Curții Constituționale care a interzis avorturile în caz de malformații congenitale.

Noaptea trecută, bărbați din gruparea de extremă dreaptă Tinerii Polonezi au atacat femei care participau la proteste în mai multe orașe.

Atacurile au avut loc după ce președintele partidului de guvernământ Dreptate și Justiție, Jaroslaw Kaczynski, le-a cerut susținătorilor săi să iasă în străzi pentru a apăra bisericile după ce mai multe femei au întrerupt liturghia de duminica trecută și au vandalizat lăcașe de cult.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu