Confidenţialitate

Polonia: Platforma pentru vaccinarea anti-COVID a cedat, după ce a fost extinsă campania de imunizare

În Polonia, platforma pentru vaccinare a cedat, dupa ce autoritățile au decis, peste noapte, să extindă campania de vaccinare. Persoanele vârstnice nu se îngrămădeau să se imunizeze, iar campania de vaccinare încetinise, asa ca guvernanții au deschis programarile pentru persoanele cu vârste între 40 și 60 de ani.

Până acum, s-au imunizat peste 2 milioane de polonezi din cei 38 de milioane, în condițiile în care țara se confruntă cu cel de-al treilea val al pandemiei iar sistemul sanitar riscă să se blocheze.

După două zile în care înscrierea vârstnicilor a bătut pasul pe loc, s-a permis și programarea persoanelor active care asteptau acest lucru încă din ianuarie, a explicat responsabilul guvernamental pentru campania de vaccinare.

Opoziția a criticat măsura, spunind că astfel de decizii trebuie comunicate din timp populației, pentru ca oamenii să nu afle accidental, de pe Twitter.

Reporterii Reuters au facut un experiment și au încercat să se înscrie pe platformă, însă sistemul s-a blocat. Pentru remedierea problemelor tehnice, înscrierea persoanelor între 40 și 60 de ani a fost suspendată câteva ore.