Confidenţialitate

Polonia i-a acordat  o viză umanitară atletei belaruse Kristina Ţimanuskaia

Polonia i-a acordat  o viză umanitară atletei belaruse Kristina Ţimanuskaia. Atleta s-a refugiat astăzi în incinta Ambasadei Poloniei în Japonia. Ea a fost la un pas de a fi repatriată cu forţa ieri în Belarus, după ce şi-a criticat antrenorii la Jocurile Olimpice.

”Polonia va face tot ceea ce este necesar pentru a o ajuta să îşi continue cariera sportivă. Polonia apără mereu solidaritatea” a scris adjunctul ministrului polonez de Externe pe Twitter.

Kristina Ţimanuskaia a ajuns la Ambasada Poloniei în capitala japoneză, la bordul unui vehicul gri.

Atleta ar fi trebuit să concureze astăzi în cursa de 200 de metri de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă a fost dusă ieri pe  aeroportul din capitala niponă de oficiali ai echipei olimpice din țara sa. Țimanovskaia urma să fie trimisă acasă, după ce s-a plâns de comportamentul antrenorilor. Sportiva a refuzat însă repatrierea.

Incidentul readuce în prim-plan situația politică din Belarus, unde președintele Alekandr Lukașenko ar fi încercat să reprime vocile opozanților săi în mai multe rânduri. Amintim, la începutul verii un avion în care se afla un jurnalist  a fost forțat să aterizeze de urgență, iar Roman Prostasevici a fost arestat.