Confidenţialitate

Politologul Cristian Pîrvulescu: Cele două demisii – Gabriela Firea și Marius Budăi – au venit târziu | AUDIO

Demisiile miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi nu ar rezolva problemele Partidului Social Democrat a cărui imagine a avut de suferit de pe urma dezvăluirilor din presă despre azilele groazei – este de părere politologul Cristian Pîrvulescu.

Politologul Cristian Pîrvulescu: Cele două demisii, Firea și Budăi, au venit târziu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Demisiile au venit târziu, amândouă. Implicația asupra imaginii Guvernului a fost foarte mare. Încercarea primului ministru de a centra întreaga atenție pe bunele sale intenții a fost spulberată de acest scandal și și imaginea PSD a avut de suportat. Nu va rezolva problemele grave care au putut fi constatate în ceea ce privește serviciile sociale… aceste demisii nu le vor putea rezolva. În special demisia Gabrielei Firea, pentru că a venit foarte târziu, dar pe de altă parte, Marcel Ciolacu, personal, nu este foarte grav afectat”, a explicat politologul Cristian Pîrvulescu.

Partidul Național Liberal aflat în coaliție este mai ferit de scandal, mai spune Cristian Pîrvulescu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„PNL-ul nu este implicat. Nu este vorba despre structuri-clientele ale PNL-ului. Poate va fi un scandal în care vor fi implicați și PNL-iștii. În acest moment este în interesul primului ministru Marcel Ciolacu ca scandalul să înceteze. Weekendul acesta, comentarii, articole, după care, problemele legate de buget, problemele legate de reforme și mai ales capacitatea guvernării de a oferi un nivel de trai decent românilor într-o perioadă pre-electorală”, a mai spus politologul.

Informațiile apărute în presă despre centrele pentru seniori vin la scurt timp după învestirea cabinetului Ciolacu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Practic, Guvernul Ciolacu nu a avut lună de miere și asta din cauza acestui scandal, un scandal care a afectat în special imaginea PSD-ului, pentru că este vorba de Ilfov, e vorba de oameni din anturajul doamnei Firea și este vorba de un Minister care a fost păstorit atâta vreme de Marius Budăi, Minister care părea să fie până în profunzime afectat de sistemul de protecție politică, pentru că de fapt aici este întreaga discuție: un sistem de protecție politică care favorizează infractorii, infractori care sunt încântați să intre în viața politică, să antureze personalități politice pentru a beneficia de sprijinul sistemului”, a mai spus politologul Cristian Pîrvulescu.

Sursa colaj foto: Inquam Photos / George Călin, Octav Ganea

Citește și: Gabriela Firea a demisionat din funcția de ministru al Familiei: „Plătesc pentru vina de a fi avut încredere în oameni”