Polițiștii nu vor să meargă la casele pacienților cu COVID-19 fără echipament suplimentar de protecție

Poliţiştii spun că nu vor accepta să meargă să bată la uşile bolnavilor de coronavirus fără echipamente suplimentare de protecţie.

Premierul Ludovic Orban a cerut marți Poliţiei să ajute Direcţiile de Sănătate Publică să identifice rapid persoanele care au intrat în contact cu vreun caz pozitiv. De asemenea, le-a cerut să reia controalele celor izolaţi sau carantinaţi.

Preşedintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, spune că deocamdată poliţiştii n-au primit încă vreo directivă în acest sens.

El adaugă că sunt pregătiţi să asigure protecţia angajaţilor DSP, dar nu pot fi de acord să meargă la casele celor peste o mie de persoane externate la cerere din spitale, deşi încă nu s-au vindecat, și nici să le conducă pe acestea la spitale:

Este evident că nu ne dorim să expunem polițiștii la riscul infectării cu coronavirus, mai ales în condițiile în care echipamentele noastre de protecție sunt compuse din mănuși și măști, comparativ cu personalul medical sau personalul DSP. Mă îndoiesc că cineva crede că polițiștii vor fi folosiți în acest scop. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS