Politistii locali din Ploiesti refuza sa mai iasa pe strada

Inca de vineri seara, ei au declanşat un protest spontan, după ce au aflat că nu vor primi norma de hrană prevăzută prin hotărâre a Consiliului Local din cauză că nimeni din Primăria Ploieşti nu semnează pentru alocarea banilor.

Norma de hrană se ridica la 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică.

Protestul nu este organizat de sindicatele din Poliţia Locală, ci de angajaţi. Poliţiştii din Ploieşti merg la serviciu, dar nu mai ies pe stradă, ci rămân la sediul Poliţiei Locale.

De altfel, maşinile de patrulă sunt parcate în curtea instituţiei, iar poliţiştii au semnat prezenţa, dar nu au mai plecat pe teren.

Ei sunt nemulţumiţi de faptul că, în condiţiile în care aşteptau ca pe 10 martie să primească, odată cu salariile, şi aproximativ 1.400 de lei fiecare, reprezentând norma de hrană asigurată din bugetul local, au fost informaţi că nu vor primi aceşti bani.

Reprezentanţi ai poliţiştilor locali au mers la primărie şi au depus solicitări în acest sens, dar nu au primit încă un răspuns.

Poliţiştii locali susţin că vor relua lucrul pe stradă, dacă pe 10 martie vor primi, pe lângă salariu, şi banii aferenţi normei de hrană.

Ei mai au inca două solicitări, respectiv acordarea a cel puţin trei zile de concediu suplimentar pentru condiţii periculoase de muncă, potrivit Codului Muncii, şi plata suplimentara pentru zilele de weekend şi sărbători legale.

Aproximativ 170 de poliţişti de la ordine publică şi serviciul rutier din cadrul Poliţiei Locale Ploieşti beneficiază de norma de hrană de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică, sumele fiind alocate prin hotărâre a Consiliului Local de la bugetul municipiului Ploieşti.

Primarul orasului Ploieşti, Iulian Bădescu, este în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile, fiind arestat preventiv într-un dosar de corupţie. În acelaşi dosar, secretara Primariei, Oana Iacob, şi jurista Iulia Alexandru se află sub control judiciar.