Poliţiştii indieni s-au înarmat cu prăştii pentru a alunga maimuţele care hărţuiesc turiștii

Poliţiştii indieni s-au înarmat cu prăştii pentru a alunga grupurile de maimuţe care hărţuiesc şi jefuiesc vizitatorii celebrului mausoleu Taj Mahal, informează vineri Reuters.

Maimuţele s-au obişnuit să caute hrană în jurul intrării în acest monument din secolul al XVII-lea, aflat în partea nordică a oraşului Agra, unde bagajele turiştilor sunt scanate şi pungile cu alimente sunt aruncate.

Brij Bhushan, directorul forţelor de securitate de la Taj Mahal, a spus că poliţiştii au fost echipaţi cu prăştii realizate pe plan local pentru a alunga maimuţele.

„Am descoperit că maimuţele se sperie deja când ne văd fluturând prăştiile în aer”, a dezvăluit el pentru Reuters.

Între 500 şi 700 de macaci rhesus trăiesc în interiorul şi în jurul celebrului monument indian. Experţii spun că aceste animale au devenit tot mai agresive pe măsură ce extinderea oraşului s-a suprapus peste habitatele lor naturale.

În noiembrie, o maimuţă a răpit un bebeluş în vârstă de 12 zile din braţele mamei sale într-o periferie a oraşului Agra şi apoi l-a ucis.

Paznicii de la Taj Mahal au primit ordinul de a nu ataca maimuţele, ci doar de a le speria şi de a la îndepărta de turişti, a precizat Brij Bhushan.

Construit de împăratul Shah Jahan pentru soţia lui, Mumtaz Mahal, mausoleul Taj Mahal primeşte în fiecare zi 25.000 de vizitatori, iar acest număr ajunge la 80.000 de persoane în perioada de vârf a sezonului turistic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS