Polițiștii din Belgia știau încă din decembrie 2015 unde se ascunde Salah Abdeslam, dar raportul a fost uitat în sertar

Salah Abdeslam este  singurul atacator rămas în viață după atentatele teroriste din noiembrie, de la Paris. El a fost prins abia la sfârșitul săptămânii trecute, la 4 luni de la atentatele din Franța.

Un polițist din orașul belgian Maline a notat, într-un raport întocmit pe 7 decembrie 2015, adresa exactă la care locuia Salah Abdeslam: strada Quatre Vents, nr.79, comuna Molenbeek, o suburbie a Bruxelles-ului, locul de unde suspectul a fost săltat de polițiști săptămâna trecută – scrie publicația belgiană La Derniere Heure.În raport, polițiștii au menționat că Salah Abeslam se deplasa cu un Citroen negru și că era contactat des de Abid, fiul unei persoane pe nume Jamilla Mohamed.

Din motive încă necunoscute, raportul nu a mai ajuns la celula antiteroristă a poliției din Bruxelles, iar autoritățile belgiene au deschis acum o anchetă pentru a-i trage la răspundere pe vinovați.

Jurnaliștii belgieni spun că Salah Abdeslam și-a recunoscut implicarea în operațiunea antiteroristă din Franța, dar susține că ar fi avut un rol minor: cooptat de fratele lui, el închiria mașini și locuințe unde erau plănuite atacurile.  Francezul de origine marocană a mărturisit că urma să se arunce în aer la Stade  France, dar s-a răzgândit.

Interogat de anchetatorii belgieni, Abdeslam le-a spus că atentatele de la Paris au fost plănuite de Abdelhamid Abaaoud, ucis în cele din urmă de polițiștii francezi, în urma unui raid la Saint-Denis.

”Știu asta pentru că mi-a spus fratele meu, Brahim. El mi-a spus că Abbaoud este responsabil. L-am întâlnit pe Abaaoud, la Charleroi , în noaptea de 11 spre 12 noiembrie 2015. A fost singura dată în viața mea când l-am văzut pe Abaaoud.” – a spus Salah Abdeslam.

Salah Abdeslam așteaptă acum să fie extrădat în Franța, pentru a fi judecat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS