Confidenţialitate

Poliţiştii din Argeș au anulat permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu

Poliţiştii din Argeș au anulat permisul de port-armă al deputatului Cătălin Rădulescu, după ce au verificat, la locuinţa acestuia, modul în care sunt deţinute armele şi au constatat că parlamentarul păstra fără piedică mitraliera AKM pentru care nu avea dreptul de a deţine muniţie şi au descoperit şi muniţie care nu se potriveşte armei de vânătoare pe care Rădulescu o deţinea legal.

”Referitor la declaraţiile apărute în spaţiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale vă informăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş a efectuat un control la locul de păstrare a armelor letale autorizate pentru deţinere. De asemenea, în temeiul art. 129, pct. 11 din Legea 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu modificările şi completările ulterioare a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2.500 de lei, iar în temeiul art. 28 alin 1 din acelaşi act normativ, a fost dispusă măsura anulăriii dreptului de deţinere a armelor”, anunţă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş într-un punct de vedere dat publicităţii vineri după-amiază.

IPJ Argeş nu menţionează numele lui Cătăin Rădulescu, însă parlamentarul argeşean este persoana care a făcut publice declaraţii cu privire la faptul că deţine o armă letală despre care a spus, într-un interviu, că este pregătit să o folosească.

Conform comunicatului IPJ Argeş, ”în urma controlului şi a verificărilor anterioare, va fi sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”.

Surse locale au declarat pentru News.ro că acasă la deputatul Constantin Rădulescu au fost descoperite arma de vânătoare pe care acesta o deţinea în mod legal, precum şi arma de tip AKM pe care palamentarul o ţinea ca armă de colecţie, care este funcţională, dar pentru care deputatul nu are drept de a deţine muniţie şi pe care trebuia să o asigure cu o piedică în zona trăgaciului. Faptul că arma nu a fost asigurată corespunzător este şi motivul aplicării amenzii de 2.500 de lei.

În urma controlului, a fost descoperita, de asemenea, muniţie care nu era pentru arma de vânătoare.

Deputatul PSD de Argeş Cătălin Rădulescu a spus, într-un interviu că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă: “De ce mai stau ca proştii acolo? N-au treabă, n-au serviciu, n-au copii?”. Mai mult, el spune că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi este pregătit să o folosească din nou: “Nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin, că poate vreodată, dacă mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma să trag, imediat.”