Confidenţialitate

Polițiștii protestează din cauza salariilor și pensiilor mici. Manifestațiile vor culmina pe 20 octombrie în București | AUDIO

Polițiștii au demarat seria de proteste sociale, nemulțumiți de faptul că salariile și pensiile din domeniu nu mai fac față creșterii galopante a prețurilor. Primele pichetări au debutat azi și vor culmina pe 20 octombrie cu un miting în București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul protest în țară a avut loc la Zalău, unde zeci de angajați ai Sindicatului Național al Polițiștilor au cerut stoparea creșterii prețurilor la gaz și energie și creșterea salariilor pentru a putea face față inflației.

Sindicaliștii din poliție fac corp comun cu celelalte sindicate din cartel Alfa în cadrul Caravanelor Antisărăcie, care vor pleca din Ardeal și Moldova spre Capitală.

Alte proteste vor avea loc la Deva, Târgu Jiu, Vâlcea, Galați, Slobozia și Slatina și vor culmina cu un miting masiv în Piața Victoriei și în fața Ministerului de Interne programat joi.

Angajații din Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională mai cer și aplicarea corectă a legii salarizării, respectarea regimului juridic al pensiilor militare, înghețate în ultimii ani prin Ordonanțe de urgență și acordarea sporurilor prevăzute de lege. Aici, sindicaliștii fac referire în special la sporul pentru solicitare neuropsihică, spor acordat – spun ei – discreționar.

Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Citește și: Proteste ale sindicaliștilor Cartel ALFA în mai multe orașe din țară, pe fondul creșterii prețurilor | AUDIO