Polițiștii au identificat o grupare care se ocupa cu comercializarea ilegală de medicamente oncologice

Potrivit Poliției Capitalei, pe 18 decembrie 2016, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, a sesizat Poliția Sectorului 4 cu privire la faptul că, în timp ce se afla pe un bulevard din sectorul 4, a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie calificată, comisă de mai multe persoane necunoscute, după care a fost lipsit de libertate și condus cu un autoturism pe malul Lacului Floreasca, sector 1, de unde a reușit să fugă.

Ulterior, victima a revenit cu trei declarații prin care a negat cele sesizate inițial, afirmând faptul că în seara respectivă a consumat alcool și nu își mai amintește ce s-a întâmplat.

În urma investigațiilor desfășurate au fost identificați și conduși pentru audieri la sediul Poliției Sectorului 4, opt bărbați, despre care s-a stabilit faptul că aveau ca preocupare comercializarea ilicită de medicamente oncologice și că se cunoșteau cu victima, între ei existând un conflict bazat chiar pe acest fapt, legat de tranzacții anterioare.

Totodată, au fost efectuate nouă percheziții domiciliare, în urma cărora au fost identificate și ridicate în vederea confiscării sumele de 16.500 euro, 12.800 lei și 33 cutii medicamente oncologice, în valoare totală de aproximativ 86.000 lei, bunuri ce nu au putut fi justificate.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat faptul că, la data de 18 decembrie 2016, victima a stabilit o întâlnire cu un bărbat, în vederea tranzacționării de medicamente oncologice, iar cel cu care trebuia să se întâlnească a venit însoțit de alți șase bărbați care, la momentul apariției victimei, au prins-o și au lovit-o, în mod repetat, după care i-au sustras două telefoane și peste 3.000 de lei.

Ulterior, partea vătămată a fost urcată cu forța într-o mașină și dusă în zona Lacului Floreasca, de unde a reușit să fugă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, tulburarea ordinii și liniștii publice și favorizarea infractorului, cu cei nouă în cauză în stare de reținere, inclusiv partea vătămată, urmând a fi prezentați magistraților.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare