Confidenţialitate

Polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei, în noaptea de Revelion

Oamenii legii au aplicat, în noaptea dintre ani, în jur de 7.000 de amenzi, dintre care jumătate pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Potrivit Mediafax, 24.500 de angajaţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, alături 2.300 de poliţişti locali, au umblat pe străzi în noaptea de Revelion, pentru a se asigura că românii respectă măsurile impuse în starea de alertă.

Astfel, au fost aplicate 6.900 de amenzi, în valoare totală de 2.192.604 lei.

Totodată, au fost sesizate 3.598 de evenimente la numărul deurgență 112, dintre care 1.242 au vizat situaţii de urgenţă sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD.

Din totalul amenzilor, 3.900 au fost aplicate în contextul epidemiologic actual, dintre care peste 3.100 pentru nepurtarea măştii de protecţie.

675 de amenzi au fost date de oamenii legii și pentru nerespectarea de către agenţii economici şi persoanele fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, a regulilor privind activitatea de transport persoane sau privind organizarea programului de lucru, precum şi încălcarea restricţiilor de circulaţie.

Pentru nerespectarea distanţării fizice, polițiștii au aplicat 52 de amenzi.