Polițiști rutieri acuzați de luare de mită

Zece agenți de Poliție care au atribuții pe linie rutieră au fost aduși cu mandat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, pentru a fi audiați într-un dosar de fapte de corupție.

Aceștia sunt suspectați că ar fi luat mită de la șoferi depistați cu nereguli în trafic. Cei zece agenți activează în cadrul unor secții de poliție orășenești din Breaza, Comarnic, Bușteni și Azuga și își desfășurau activitatea pe DN1, dar și pe Autostrada București Ploiești.

Surse judiciare susțin că cel puțin din luna aprilie a anului trecut, polițiștii în cauză au luat mită, între 100 și 300 de lei, de la mai mulți șoferi depistați că au săvârșit mai multe abateri de la codul rutier.

În schimbul banilor, polițiștii închideau ochii la faptele grave, pentru care șoferii ar fi rămas în mod normal fără permisul de conducere și aplicau amenzi simbolice fie pentru lipsa centurii de siguranță sau pentru traversare neregulamentară de exemplu.

 

Aceasta acțiune a procurorilor din Prahova, vine după ce în luna ianuarie a acestui an un alt lot de polițiști tot cu atribuții pe linie rutieră din Flipeștii de Pădure și Băicoi au fost reținuți pentru fapte similare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS