Confidenţialitate

Primește tratament la spital un polițist din Capitală zgâriat de un interlop infectat cu HIV

Un polițist din Capitală, care a încercat să îndepărteze 10-15 tineri care jucau tenis și ascultau muzică în Sectorul 2, a fost zgâriat de unul dintre bărbați, despre care a aflat, ulterior, că este infectat cu HIV și are și hepatită.

Agentul se va afla sub tratament, 6 luni, la INMB.

Sindicatul Europol a făcut publică povestea agentului zgâriat în timpul intervenției.

Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria!”, este titlul materialului semnat de polițistul posibil infectat, care, în prezent, este sub tratament preventiv la Institutul Național „Matei Balș”.

În următoarele șase luni, polițistul va urma un tratament consistent.

„Eram pierdut, mă durea sufletul și mă gândeam la riscul care și în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi și neputință și speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-și petreacă noaptea în arest. Dar cum ultrajul nu este o faptă gravă și polițiștii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secție pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reținere care era obligatorie (într-o țară cu apa caldă), bombardierul plecând liber acasă fără măcar sa fie audiat”, mai scrie polițistul pe pagina Europol, atrăgând atenția că a fost umilită o întreagă instituție, „o întreaga breaslă neputincioasă”.

„Eu stau și mă gândesc ce se va întâmpla cu viața mea dacă eu voi dezvolta virusul HIV sau hepatita B și mai stau și mă gândesc unde voi mai găsi motivația să-mi fac meseria cu determinare și curaj. Mie cine-mi plătește suferința? Cine le alină suferința părinților mei? Eu trag greu ca și mulți alți colegi iar #bombardierul se plimba liber pe stradă, demonstrând încă odată ca oricine poate sa agreseze un organ al legii ca oricum nu pățește nimic. Vreți siguranță și încredere? Și noi vrem, dar suntem singuri!”, este concluzia polițistului care semnează „Un agent posibil infectat”.

Poliția Capitalei a transmis, marți, că incidentul a avut loc duminică, în jurul orei 21.00.

Cazul a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cercetările fiind continuate de procurori pentru ultraj.