Confidenţialitate

Polițiștii protestează față de programul de lucru impus de IPJ Constanța: Nu înțeleg cum niște oameni din birou hotărăsc pentru noi, cei din stradă | VIDEO

Protest al polițiștilor din Constanța nemulțumiți de programul de lucru impus de conducerea județeană a inspectoratului. Polițiștii de la Rutieră și cei de la Ordine Publică se consideră sacrificații de serviciu ai reorganizării IPJ Constanța. Pe lângă deficitul acut de personal, polițiștii lucrează fără mașini, fără radare, într-un program de lucru epuizant. A vorbit cu ei corespondentul Europa FM Ghiulfer Predescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nimic nu s-a schimbat la Poliția Constanța după tragedia de la 2 Mai provocată de un șofer drogat. S-a anunțat reorganizarea IPJ Constanța în 45 de zile. Nici la această oră nu era finalizată, iar polișiștii de la Rutieră și Ordine Publică lucrează cu doar un echipaj pe tură.

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Sursa foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Cosmin Andreica, președinte Europol: „Municipii reședință de județ din țară, care sunt la un sfert din populația Constanței, au 40 sau 50 de polițiști rutieri”

„Au fost situații în care un polițist a fost planificat 17 nopți la rând să lucreze numai de noapte astfel încât nu li se mai reface capacitatea de muncă și sunt obosiți. Nu mai dau randament”, spune liderul Europol Constanța – Daniel Avasilcăi.

Iar președintele Europol, Cosmin Andreica, acuză conducerea IPJ de reavoință: „Ne spune conducerea IPJ Constanța că cu 17 polițiști structura rutieră Constanța este completă. Asta în condițiile în care municipii reședință de județ din țară, care sunt la un sfert din populația Constanței, au 40 sau 50 de polițiști rutieri”.

Conducerea inspectoratului le-a impus polițiștilor să lucreze în program de opt ore, dar sunt suprasolicitați. Polițiștii cer un program de lucru de 12 cu 24.

Polițist: Nu înțeleg cum niște oameni din birou hotărăsc pentru noi, cei din stradă

„E inuman. Conform algoritmelor, trebuie să existe timp de repaus, de recuperare și timp liber. Nu se respectă absolut deloc. Sunt probleme care nu au fost luate în calcul și niciodată nu am putut să înțeleg cum niște oameni din birou hotărăsc pentru noi, în stradă, ce ne este nouă bine”, spune un polițist.

Protestatari nu s-au putut întâlni cu șefii IPJ Constanța. Erau ocupați în ședințe. Protestele vor continua.

Sursa colaj foto: Ghiulfer Predescu / Europa FM

Citește și: Cosmin Andreica, despre lipsa de polițiști din România: 35.000 – 40.000 de angajați lipsă în sistem, dacă vorbim despre toate nevoile unităților care încadrează polițiști | VIDEO