Poliția Rutieră a Capitalei a sancționat taximetriști

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei au aplicat peste 130 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 18 permise de conducere. 10 șoferi au fost prinși băuți la volan.

Polițiștii au vrut să descopere atât șoferi care au băut și s-au urcat la volan, dar și taximetriști. Valoarea amenzilor depăşeşte 56.000 de lei şi au fost întocmite patru dosare penale.

Controalele au fost pe principalele artere ale municipiului Bucureşti.

Au fost intocmite patru dosare penale, dintre care două pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care a băut, unul pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu poseda permis de conducere si unul pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea dreptul de a conduce suspendat.

Totodată, au fost aplicate 30 de sancţiuni în valoare de peste 22.500 lei taximetriştistilor, majoritatea pentru lipsa documentelor.

De asemenea, un șofer  care efectua activitatea de transport de persoane în regim taxi a rămas fără drept de utilizare a permisului pentru o perioadă de 6 luni, întrucât nu a deţinut autorizaţie taxi valabilă.

Controalele polițiștilor a fost făcute la cererea Primăriei Capitalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS