Poliția Română a lansat o nouă campanie pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați pietonii

Sub sloganul ”Nu trece dincolo!”, polițiștii îi sfătuiesc pe români să traverseze doar prin locurile semnalizate.

670 de pietoni au murit și peste 2.500 au fost răniți grav anul trecut, în urma unor accidente.

Aproape o treime dintre accidentele rutiere grave de anul trecut au fost din cauza indisciplinei pietonilor, dar și a șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere, anunță Poliția Română.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

170 de persoane au murit după ce au traversat neregulamentar.  Acesta este motivul pentru care polițiștii au lansat campania ”Nu trece dincolo!”.

Polițiștii au realizat și un clip video, în care apar mai multe persoane care traversează prin locuri nepermise. Oamenii legii scriu și câteva dintre motive. Între altele: “Trec pe aici pentru că trecerea e prea departe” sau “trecem pe aici pentru că ne grăbim” .

Potrivit unui studiu realizat tot de poliție, 3 sferturi dintre pietoni au spus că nivelul de siguranţă pe drumurile publice din România este scăzut. Dar tot pietonii spun că vorbesc la telefon sau ascultă muzică în timp ce traversează, lucru ce ar putea spori riscul unui accident.

Unii au recunoscut că traversează inclusiv printre mașinile aflate în mișcare.

Poliția anunță astfel mai multe acțiuni în trafic pentru conștientizarea pietonilor privind respectării regulilor rutiere, dar și pentru șoferii care nu acordă prioritate de trecere.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS