Confidenţialitate

Nouă captură de droguri, reușită de Poliție

Poliţiştii de combatere a criminalitătii organizate, împreună cu procurorii DIICOT din Bucureşti, au surprins în flagrant delict un tânăr, în timp ce ar fi introdus în ţară, în interiorul unui autoturism, 4,5 kg de cocaină şi peste 8 kg de heroină.

Valoarea de piaţă a drogurilor depăşeşte un milion de euro.

”Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T – S.C., au acţionat pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în procurarea din Belgia, transportul, introducerea în România şi distribuirea în Bucureşti şi Ifov a unor droguri de mare risc”, a informat, miercuri, Poliţia Română.

Drogurile ar fi fost procurate din Belgia şi au fost transportate pe ruta Belgia – Franţa – Austria – Ungaria – România şi ar fi urmat să fie preluate, în ţară, de un cetăţean albanez.

Bărbatul a fost surprins în timp ce ar fi încercat să preia autoturismul în cauză.

”În urma acţiunii, poliţiştii au indisponibilizat 8.500 de lei şi 500 de euro, trei telefoane mobile, trei cartele SIM, precum şi autoturismul cu care acesta s-ar fi deplasat la locul de întâlnire. Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.C. pentru audieri, iar faţă de bărbatul de 40 de ani a fost dispusă măsura reţinerii”, a mai transmis Poliţia Română.