Poliția londoneză: O armă nu l-ar fi salvat pe polițistul ucis în atacul de la Westminster

Şeful Poliţiei Metropolitane, Cressida Dick, a declarat marţi că o armă nu i-ar fi salvat viaţa neapărat ofiţerului Keith Palmer, care a fost înjunghiat mortal de atacatorul Khalid Massod în curtea Parlamentului Britanic.

Aceasta a explicat că este puţin probabil că poliţistul neînarmat s-ar fi apărat dacă avea o armă în timpul atentatului de la Westminster, transmite Reuters.

Atentatul de la Westminster a declanşat o adevărată dezbatere publică cu privire la măsurile de securitate de la legislativ, după ce un terorist a intrat în mulţimea de pe podul Westminster, înainte de a pătrunde în curtea Parlamentului şi a-l înjunghia mortal pe ofiţerul Keith Palmer.

Este foarte greu să spunem că Keith ar fi fost în viaţă dacă avea o armă”, a declarat Dick.

Şeful poliţiei londoneze a explicat că existau mulţi membri ai publicului în spatele atacatorului şi ar fi fost extrem de dificil pentru poliţist să-l împuşte pe Khalid Massod fără să rănească alţi civili de la palatul Westminster.

Unii politicieni au criticat dur măsurile de securitate şi au sugerat că poliţistul ucis trebuia să fie înarmat, mai ales pentru că apăra Parlamentul Marii Britanii.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv o româncă, în urma atentatului terorist de la Westminster.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS