Politia Locală din Bacău caută informatori voluntari

Poliția Locală Bacău vrea să știe tot ce mișcă prin cartierele orașului și a pornit în cautare de informatori. Un proiect de Regulament de organizare și funcționare a activității voluntarilor din cadrul Poliției Locale urmează să fie supus aprobării în Consiliul Local Bacău.

Iar dacă proiectul va trece, pârâcioșii de la bloc vor primi și legitimații de voluntari. Raportarea a tot ce mișcă prin cartier nu le va aduce însă delatorilor decât mulțumiri, pentru că activitatea lor nu va fi remunerată.

Este vorba despre un proiect pilot în oraș, pentru a afla cât mai repede ce se întâmplă prin cartiere. Pentru asta, Poliția Locală Bacău are nevoie de informatori, care atunci când află ceva sau asistă la un eveniment să anunțe rapid agenții de ordine. Voluntarii ar urma să-i ajute pe polițiști să culeagă mai bine informații și să-i sprijine în activitatea de teren. Ca să poată transmite informații din cartiere, voluntarii vor trebui să semne un contract cu Poliția Locală și vor primi o legitimație. Candidații ideali sunt persoanele majore, cu o stare de sănătate corespunzătoare, dar mai ales să fie de încredere și să aibă cazierul curat. Regulamentul va fi supus dezbaterii Consiliului Local Bacău și dacă va fi votat, pârâcioșii de la bloc vor primi și legitimații de voluntari. Informatorii-ajutor de polițist vor fi instruiți.  Raportarea a tot ce mișcă prin cartier nu le va aduce însă delatorilor decât mulțumiri. Voluntarii nu vor primi nici un ban dacă-și pârăsc vecinii. Activitatea lor nu va fi remunerată, iar legitimația nu le va da dreptul să imobilizeze un infractor

Proiectul vine și ca urmare a lipsei de polițiști locali. Pentru a-și desfășura activitatea în condiții bune, Poliția locală ar mai avea nevoie de încă 24 de agenți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS