Politia Locala Arad – Cersetor care joaca banii primiti la pacanele (AUDIO)

Bărbatul a fost amendat până acum cu aproape 8.000 de lei, însă nu a plătit niciun leu. Polițiștii fac un apel către oameni să nu le mai dea bani cerșetorilor.

Bărbatul aflat într-un scaun cu rotile cerşește la intersecţia de lângă Consiliul Judeţean Arad, o arteră extrem de circulată.

Cât e roşu la semafoare, el le cere bani şoferilor. Şi de cele mai multe ori primeşte. Cu banii câștigați din mila oamenilor tânărul își încearcă norocul la păcănele, şi nu oricum, ci cu un pahar sau mai multe de vodcă, dacă mila şoferilor a fost mai mare.

În ultimii 4 ani, bărbatul a fost amendat de 66 de ori, iar amenzile au ajuns la aproape 8.000 de lei. Nu a plătit însă niciun ban. Poliţiştii locali mai spun că bărbatul ar putea trăi demn din ajutoarele pe care le primeşte de la stat şi de la primărie.

Poliția Locală Arad îi sfătuiește pe oameni să nu le mai dea bani cerşetorilor, pentru că astfel îi încurajează și mai mult. Polițiștii dau ca exemplu Norvegia, unde în prezent este dezbătută o lege, care prevede pedepse de 1 an de închisoare pentru cei care oferă bani cerșetorilor.