Confidenţialitate

Poliția din Constanța primește sesizări pe WhatsApp

Turiştii care aruncă mizerie pe plajele din Mamaia şi Constanţa vor fi amendaţi de anul acesta, a anunţat primarul Constanţei, Decebal Făgădău, sesizări către Poliţia Locală putând fi făcute folosind aplicaţia WhatsApp.

Decebal Făgădău a declarat că Poliţia Locală, împreună cu operatorii de plaje şi cu reprezentanţii Apelor Române şi administratorul plajelor vor desfăşura o campanie de sensibilizare a turiştilor pentru ca aceştia să păstreze curăţenia.

„Anul acesta, Poliţia Locală va fi extrem de activă şi în zona staţiunii Mamaia, zona centrală, zona turistică a oraşului nostru. Le-am transmis deja celor de la Apele Române, vom avea o întâlnire şi cu utilizatorii de plajă şi vom începe o campanie pentru turişti. Pentru că noi, dacă găsim pe plajă un PET, o cutie de bere, resturi de ţigară, cineva va trebui să strângă, iar altcineva va trebui să fie sancţionat. Ori, Apele Române au în momentul de faţă administrarea plajelor. Cum îşi setează relaţia cu utilizatorii de plajă, cum mai departe utilizatorii de plajă aranjează relaţia cu turiştii pentru că toţi produc bani de pe urma acestui lanţ comercial trebuie să nu afecteze imaginea oraşului şi a staţiunii noastre”, a spus edilul şef al Constanţei.

Potrivit acestuia, într-o primă etapă se va încerca conştientizarea turiştilor, pentru ca, ulterior, să fie aplicate şi sancţiuni celor care vor face mizerie, plângeri împotriva acestora urmând să fie făcute inclusiv folosind aplicaţia WhatsApp.

„Poliţia Locală va face în primă etapă o campanie de conştientizare, transmiţând un mesaj turiştilor că <>>.

Iar pe de altă parte vom promova numărul de WhatsApp, aplicaţia noastră de sesizări, şi vom sancţiona pe cei care ne murdăresc oraşul. Toţi turiştii, toţi oamenii de bună credinţă sunt bineveniţi la noi.

Ne-am străduit în ultima perioadă să facem curăţenie cum nu cred că s-a făcut vreodată, cel puţin în zona staţiunii Mamaia, zona centrală, zona peninsulară”, a mai declarat Decebal Făgădău.