Politia din Cipru a inasprit controalele la frontiera

În ultimele săptămâni, 3 persoane au fost prinse când încercau să părăsească insula cu peste 200.000 de euro.

Polițiștii din Cipru întăresc controalele la frontieră pentru a-i descuraja pe cetățeni să scoată din țară sume mari de bani.

În ultimele săptămâni, 3 persoane au fost prinse când încercau să părăsească insula cu peste 200.000 de euro.

Scoaterea de bani din țară este interzisă ca urmare a măsurilor dure de control al capitalului – impuse de Guvern.

Între timp, apar informații potrivit cărora unul dintre ginerii preşedintelui Ciprului a scos din ţară 21 de milioane de euro cu numai câteva zile înainte de închiderea băncilor.

Ciprioții au voie să scoată din ţară doar 1.000 de euro pe zi, după ce săptămâna trecută au fost impuse măsuri pentru a împiedica retragerea masivă de bani şi colapsul economiei.

Poliţia a sporit măsurile de securitate inclusiv în portul din sudul oraşului Limassol, pentru a-i opri pe cei care vor să scoată bani din ţară pe această cale.

Alţii au abordat restricţiile impuse de Cipru mai sofisticat, notează Financial Times.

Omul de afaceri rus Serghei Tiu -le – nev a afirmat că a fost sunat de ciprioți care se ofereau să-l ajute să scoată peste 1 milion de euro dintr-o bancă locală care va fi închisă.

Cereau în schimb 200.000 de euro, însă afaceristul a refuzat oferta.

Cele 3 persoane prinse în timp ce încercau să scoata sume mari din țară sunt în prezent anchetate de Poliție, iar banii au fost confiscați.

Cotidianul oficial al partidului comunist din Cipru scrie că un ginere al președintelui insulei a reușit să transfere peste 20 de milioane de euro la Londra, înainte ca băncile să se închidă.