Confidenţialitate

Poliția Capitalei: Serviciul Omoruri anchetează tentativa de suicid a lui Vasile Turcu

Anchetă în cazul fostului acționat al lui Dinamo, Vasile Turcu, ajuns miercuri la spital după ce a încercat să se sinucidă.

Polițiștii au început verificări și vor discuta cu toți membrii familiei pentru a afla circumstanțele care l-au determinat pe Vasile Turcu să încerce să-și pună capăt zilelor.

Potrivit unor surse, starea lui este stabilă, fiind internat la Secția de Terapie Intensivă a spitalului bucureștean Floreasca.

Sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, Serviciul Omoruri efectuează cercetări în vederea stabilirii condiţiilor în care s-a produs evenimentul”, precizează Poliţia Capitalei după incidentul de ieri.

În cadrul anchetei, polițiștii vor sta de vorbă cu toţi membrii familiei.   Apropiaţii lui Vasile Turcu spun că acesta ar fi avut probleme personale, dar şi în afaceri.

În vârstă de 62 de ani, Vasile Turcu este patronul grupului Romconstruct, care a obţinut mai multe contracte cu statul, printre care cele pentru renovarea clădirii Operei Naţionale din Bucureşti, a Muzeului Naţional de Istorie a Românilor şi a Arcului de Triumf.

El a fost acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti între 2004 şi 2011.     În 2015, Vasile Turcu a fost audiat ca martor, în dosarul privind partida Dinamo-Lazio. Echipa din Ștefan cel Mare a pierdut atunci,  suprinzător,  fiind bănuită că nu și-ar fi apărat corect șansele.

Înainte de a încerca să se sinucidă, Vasile Turcu ar fi lăsat și un bilet de adio.

Familia sa le-a cerut medicilor să nu ofere presei detalii despre evoluția stării sale de sănătate.