Poliția Capitalei: 5 membri ai Guvernului, amendați după petrecerea aniversară a premierului

Poliția Capitalei a anunțat, sâmbătă seara, că 5 membri ai Guvernului au fost amendați după apariția, în spațiul public, a unei fotografii din biroul premierului.

Ludovic Orban și unii miniștri apropiați apar fumând sau fără măști de protecție, deși spațiul este unul închis.

Potrivit Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, doi miniștri au au fost sancționați cu câte două amenzi contravenționale fiecare, în cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară și pentru fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

A cincea persoană a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru purtarea măștii de protecție în mod necorespunzător.

Potrivit Palatului Victoria, premierul a plătit, sâmbătă, două amenzi.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise”, au transmis reprezentanții Guvernului.

Potrivit surselor Mediafax, după izbucnirea scandalului, însuși Ludovic Orban a sunat la Poliţie, apoi s-a întâlnit cu un comisar, care a întocmit procesul verbal.

În respectiva fotografie, alături de premier, mai apar vicepremierul Raluca Țurcanu, ministrul Externelor, Bogdan Aurescu, cel Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS