Poliţia britanică a arestat încă trei persoane în legătură cu atentatul de luni

Trei persoane au fost arestat miercuri în sudul orașului Manchester, în legătură cu atentatul de luni seară, a anunţat Poliţia citată de BBC News.

Astfel, numărul total al persoanelor aflate în arest este de patru.

Poliţia britanică a confirmat miercuri că una dintre cele patru persoane arestate pentru atentatul de luni, de la Manchester, este fratele lui Salman Abedi, presupusul autor al atacului, relatează BBC News.

Potrivit presei britanice, bărbatul a fost arestat marţi.

Între timp, forţele de ordine au publicat filmul intervenţiei de luni, în urma atacului.

Astfel, la ora locală 22.33 (00.33 ora României) a fost înregistrat primul apel către forţele de ordine, privind o posibilă explozie şi mai multe persoane rănite. La 10.39 (00.39 ora României), la faţa locului a ajuns prima echipă de intervenţie în situaţii de urgenţă.

În decurs de numai câteva minute, până la 22.39 (00.39 ora României), s-au înregistrat 28 de apeluri la numărul de urgenţă, din partea celor de la spectacol, iar în prima oră după atac, numărul apelurilor a fost de aproape 300. La 22.46 (00.46 ora României), Poliţia Transporturilor confirm că există numeroase victime în Manchester Arena. Tot atunci, autorităţile închid drumurile din zonă, iar poliţia decide să trateze incidentul drept un atac terorist.

La ora locală 1.10 (3.10 ora României), Poliţia confirmă că 19 oameni au murit şi aproximativ 50 au fost răniţi în atac, iar la 7 (9 ora României), numărul celor care şi-au pierdut viaţa creşte la 22, plus atacatorul. Autorităţile precizează şi că 400 de ofiţeri au luat parte la operaţiune.

Guvernul a decis ca aproximativ 1.000 de militari să fie desfăşuraţi în mai multe locuri publice din ţară, pentru a evita noi atacuri teroriste, după cel de la Manchester Arena. În total, 3.800 de ofiţeri suplimentari vor patrula pe străzile din Regatul Unit.

Anterior, secretarul de Interne Amber Rudd a spus că atacatorul „probabil” că nu a acţionat singur.

Poliţia britanică a anunţat marţi că britanicul Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, de origine libiană, a comis atacul sinucigaş dintr-o sală de concerte, soldat cu 22 de morţi, inclusiv copii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS