Confidenţialitate

Podul de la Racova dintre Bacău şi Piatra Neamţ – în pericol

Un adevărat pod al morții. Așa este un pod tranzitat zilnic de mii de șoferi care circulă între Bacău și Piatra Neamț, care e un adevărat pericol public.

Podul se destramă pe zi ce trece, iar bucăți din el cad în apă. Nu are nici măcar balustrade, iar singura protecție plasele de protecție, care însă nu protejează în nici un fel.

Toată lumea știe că situația e gravă, dar de făcut nu s-a făcut nimic până acum.

Miile de șoferi care circulă zilnic între Bacău și Piatra Neamț sunt într-un real pericol după ce podul din comuna Racova a început să se destrame bucată cu bucată.

Fără balustrade și cu bucăți care se desprind în fiecare moment din el, podul e un adevărat pericol public. O parte din pod a căzut în urmă cu patru ani și de atunci, pe zi ce trece, cad tot mai multe bucăți din el.

Mai mult, a căzut și balustrada, iar carosabilul a fost delimitat de zona pietonală, pe care nu se încumetă nimeni să meargă, printr-o plasă de protecție.

Autoritățile știu care este situația, dar singura decizie luată până acum a fost impunerea unei limite de viteză de 30 km/h. Grav este însă că majoritatea șoferilor nu respectă această restricție, iar autovehiculele, inclusiv cele de mare tonaj, circulă cu viteză mult mai mare.

Podul a fost construit în urmă cu peste 50 de ani de Hidroelectrica, atunci când a fost construit și barajul de la Racova, dar este în administrarea celor de la Drumuri Naționale.

Anul acesta este programată documentația de avizare a lucrărilor, după care lucrările de reparații vor fi scoase la licitație.

Asta înseamnă că ar putea să treacă mai mult de un an până să înceapă efectiv lucrările.