Podul de la Mărăcineni se va închide. MAI va face un pod provizoriu din pontoane

Podul de la Mărăcineni, județul Buzău, care face legătura dinspre Muntenia spre Moldova, se va închide, pe un sens, în câteva zile.

Pentru a evita blocajele, autoritățile au cerut Ministerului Apărării Naționale să amenajeze un pod de pontoane provizoriu, care să preia parte din trafic – transmite corespondenta Europa FM, Cătălina Jingoiu.

Un astfel de pod a mai existat în 2005 când podul a fost avariat în urma inundațiilor.

Solicitarea de amenajare a unui pod de pontoane, în amonte de podul Mărăcineni, a venit în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Membrii acestei structuri au analizat scenariul în care traficul spre și dinspre Moldova va fi deviat pe singurul pod care va rămâne deschis la Mărăcineni și care asigură câte o bandă pe sens.

Total insuficient în condițiile în care podul este tranzitat de 25 de mii de vehicule pe oră, fără a mai discuta de momentele de vârf când aceste cifre ajung să se dubleze.

Podul de pontoane care ar urma să fie amenajat la Mărăcineni va prelua inclusiv traficul greu, fiind proiectat să susțină până la câteva zeci de tone.

Deocamdată amenajarea obiectivului nu a început. Podul metalic de la Mărăcineni urmează să se închidă în câteva zile, pentru reparații.

Lucrările vor dura aproximativ 4 luni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS