Podul Artelor din Paris a fost evacuat in weekend

Un grilaj s-a prăbușit sub greutatea a câteva mii de lacăte pe care îndrăgostiții și le-au agățat de această pasarelă.

Podul Artelor traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi le oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului. Dar pasarela e cunoscută în lumea întreagă pentru miile de lacăte pe care cuplurile de îndrăgostiți le agață de-a lungul parapetului și aruncă apoi cheia în Sena, în semn de pecetluire a relației.

Lacătele au invadat podul încă din 2008. Întregul parapet de 150 de metri este acum acoperit de mii de lacăte și sub greutatea acestora un grilaj de aproape 2 metri jumătate s-a prăbușit duminică pe pasarelă. Imediat, poliția pariziană a evacuat și închis temporar podul, până la așezarea grilajului la loc.

În prezent, autoritățile pariziene caută soluții pentru a pune capăt acestei epidemii a lacătelor iubirii. Acestea au invadat și alte poduri din Paris și recent 40 de lacăte au fost zărite în vârful Turnului Eiffel. În martie, doi americani, îndrăgostiți de Paris au cerut primăriei să îndepărteze lacătele, deoarece aduc atingere securității și calității vieții locuitorilor.