Pod închis în Gorj, pentru că riscă să se prăbușească

Circulatia rutieră pe un pod din județul Gorj a fost închisă de comitetul judeţean de urgenţă. Podul de la Turcinești, care face legătura între comunele Turcinești și Schela și municipiul Târgu Ji, a fost avariat de apele învolburate ale râului Jiu. 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații se Urgență Gorj, podul este lăsat la jumătate, pe o porțiune de mai mulți metri. Apa a afectat piciorul de susținere al podului, aflat în mijloc.

Cei care au sesizat că podul este avariat au fost şoferii care au trecut prin zonă duminică, în prima zi de Paşti. Iniţial, angajaţii de la Inspecoratul pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns la pod si au cerut întrunirea comitetului, întrucât continuarea circulaţiei pe acest pod ar pune în pericol populaţia.

După ce specialistii au constatat ca rezistenta este afectată, au cerut ca nici măcar pietonal să nu se treacă peste pod. La cele două intrări, polițiștii au marcat zona cu circulatie interzisă si au organizat filtre pentru a îndruma şoferii pe variantele ocolitoare, acestea sunt Bumbești-Jiu și Stănești.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS