PNL vrea demiterea șefului ASF. Mișu Negrițoiu: ”Eu sunt chiar foarte mulțumit de activitatea mea”

PNL a anunțat că va începe procedurilor de demitere a conducerii Autorității de Supraveghere Financiară.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu a anunţat, miercuri, că va discuta cu ceilalţi lideri de grup din Parlament pentru a demara procedura de demitere a conducerii ASF, în frunte cu Mişu Negriţoiu, după ce un număr de opt deputaţi au cerut, la audierea din comisiile parlamentare, ca Negriţoiu să plece din funcţie.

Concluzia audierii de astăzi este, şi aici vorbesc ca lider de grup parlamentar, că voi solicita celorlaţi lideri de grupuri parlamentare să declanşăm procedura de restructurare a ASF şi de aşezare a unei conduceri care să nu mai ducă la asemenea situaţii“, a spus Eugen Nicolăescu, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor şi lider al grupului PNL.

Deputatul independent Adrian Gurzău a cerut chiar un vot în cadrul Comisiei de buget, pentru demiterea şefului ASF, însă acest lucru nu este posibil, potrivit legii de funcţionare a instituţiei.

Sunteţi în momentul de faţă o persoană care doar dumneavoastră vă legaţi de scaun. Sunteţi pensionar, nu trebuie să vă plângă de milă, aveţi o pensie mai mult decât onorabilă (…) Vă interesează doar să vă asiguraţi un post călduţ la multinaţionale. Sunteţi o ruşine la adresa asiguratorilor“, a spus Adrian Gurzău.

Printre deputaţii care i-au cerut demisia şefului ASF se numără Andreea Paul (PNL), Mircea Drăghici (PSD), Cătălin Rădulescu (PSD), Eugen Nicolăescu (PNL), Gheorghe Udrişte (independent) şi Adrian Gurzău (independent).

 

Mișu Negrițoiu, audiat în Parlament

Președintele ASF a fost audiat miercuri în Comisia de Buget-Finanțe, timp în care aleșii i-au reproșat că, în timpul mandatului său la conducerea Autorității, polițele RCA s-au scumpit.

”Sunt foarte mulțumit de activitatea mea, nu e prima dată când mi se cere demisia” – așa răspunde șeful Autorității pentru Supraveghere Financiară, criticat din mai toate părțile din cauza prețurilor RCA.

Mișu Negrițoiu le-a spus parlamentarilor că nu ASF intervine în privința prețurilor practicate de firmele de asigurări și că, dacă ar fi putut face acest lucru, Guvernul n-ar mai fi fost nevoit să intervină.

Nu este atribuția noastră ca să introducem un sistem național de control al prețurilor. Eu sunt chiar foarte mulțumit de activitatea mea, demisia este o opțiune absolut personală. Faci multe lucruri, sunt foarte mulți oameni nemulțumiți Și voi (presa) mi-ați cerut demisia, nu e prima dată.  Tocmai acum înțelegeți că era nevoie de un cadru normativ ca să poți să intervii pe controlul prețurilor”, a declarat Mișu Negrițoiu, după audierea din Parlament.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totuși, de ce au crescut prețurile polițelor RCA atât de mult?  Mișu Negrițoiu dă vina pe factorii decidenți care au luat unele decizii în 2007.

Cum adică n-am făcut nimic? Am făcut controale, am făcut întâlniri, am făcut presiune, analize. Asta este efectul liberalizării primelor RCA ca urmare a aderării la UE, obligație luată de cine era atunci, în 2007”, a adăugat Mișu Negrițoiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS