Confidenţialitate

PNL validează protocolul de colaborare în administrațiile locale cu PMP

Partidul Național Liberal va valida în Biroul Executiv de luni, care va avea loc de la ora 10.00, protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu Partidul Mișcarea Populară.

„Aprobăm în forurile de conducere un protocol de colaborare cu PMP în consiliile judeţene şi locale, inclusiv la Bucureşti. PMP e aliat cu noi la guvernare şi chiar dacă a existat o candidatură separată, care trebuie să recunoaştem ne-a dat ceva emoţii. M-a surprins candidatura. La experienţa pe care o are fostul preşedinte ar fi trebuit să ştie că voturile pe care le va obţine vin de la electoratul de dreapta. Iar candidatura a redus din voturile pentru Nicuşor Dan. Chiar dacă am pierdut din voturile unor votanţi de dreapta, Nicuşor Dan a reuşit să câştige”, a declarat liderul PNL, duminică seara, la România Tv.

Chestionat dacă unul dintre viceprimari va fi şi Mihail Neamţu, Ludovic Orban a răspuns: „Nu excludem această variantă!”.

„Mă întorc în istorie un pic, deşi am spus că nu o s-o fac. Aia cu legenda că s-ar fi negociat să fie Neamţu candidat la Sectorul 3 şi că nu am acceptat noi, este o legend, o poveste. Nici acum nu s-a discutat ca Mihail Neamţu să fie viceprimar general. Sigur o să discutăm lucrurile pentru ca lucrurile să fie cât mai bine în următorii patru ani”, a șeful PNL.

Liderul PMP a anunţat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta. El a adăugat că PMP va merge pe cont propriu la alegerile parlamentare.

Eugen Tomac a mai declarat, întrebat duminică dacă a negociat cu PNL ca Mihai Neamţu să fie viceprimar al Capitalei, că nu poate confirma sau infirma informaţiile, pentru că nu a fost semnat protocolul de colaborare la nivelul administraţiilor locale cu partidul condus de Ludovic Orban. „Vom negocia foarte multe funcţii în toată ţara, inclusiv în Bucureşti”, a adăugat el.