Confidenţialitate

PNL și PSD, mai mult în opoziție decât în Coaliție. După două luni de guvernare, liderii își aruncă în continuare critici | AUDIO

La nici două luni de guvernare, politicienii liberali și social-democrații încep să se comporte ca și cum ar fi în opoziție. Din ambele părți apar tot mai multe critici la adresa membrilor executivului.

Dacă inițial PNL punea în discuție măsurile luate de Ministerul Sănătății în legătură cu pandemia de coronavirus, a urmat PSD care contesta activitatea ministrului Energiei în tot scandalul legat de facturile uriașe la utilități. Joi, președinții celor două partide și-au aruncat noi săgeți în declarațiile publice.

Coaliția de guvernare merge bine iar Guvernul este eficient, transmit politicienii aflați la guvernare, atât de la PNL cât și de la PSD. Și totuși, la aproape fiecare declarație politică, își aruncă săgeți. Joi, ministrul de Finanțe Adrian Câciu (PSD) a ironizat îngrijorările președintelui PNL, Florin Cîțu, legate de creșterea dobânzilor:

„Nu știu de ce este domnul președinte Cîțu atât de îngrijorat, dobânzile în acest moment sunt stabile, într-adevăr sunt la un nivel ridicat.”

„Aseară, la coaliție, a fost spus foarte clar că nu va mai fi niciun atac împotriva niciunui membru al Partidului Național Liberal din partea Partidului Social Democrat”, a răspuns liderul PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Adrian Câciu i-a reproșat fostului premier, Florin Cîțu, că nu a prevăzut bani pentru pensii și salarii, la rectificarea bugetară, și doar în aceste condiții deficitul ar fi fost mai mic. Un ministru de Finanțe nu poate vorbi despre FMI și recesiune, este un lucru foarte grav,  atacă, la rândul lui, Florin Cîțu:

„Este un semnal îngrijorător din partea unui ministru să menționeze astfel de lucruri în spațiul public.”

„nu există nici riscul de recesiune”, a spus ministrul Câciu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD crede că acest scenariu al vorbelor aruncate între politicieni trebuie depășit. Mai ales că guvernul a început să nu mai lucreze pompieristic, după cum apreciază social democratul

„Haideți să depășim zona de declarații politice și de fandoseli. De declarații politice și de încercări de a duce discuțiile în altă zonă, mă lasă rece și nici nu mă interesează.”

Declarațiile acide dintre politicienii puterii au luat amploare în timpul discuțiilor pentru ordonanța pe energie. Liberalii și social democrații au avut viziuni diferite legate de modalitatea de acordare a compensațiilor dar și în ceea ce privește perioada de aplicare a noilor măsuri luate de Executiv.

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: PSD nu este mulțumit cu forma OUG-ului pentru limitarea creșterii fracturilor la gaz și energie, adoptată marți de Guvern | AUDIO