PNL se reunește pentru a valida componența Guvernului Cîțu și programul de guvernare

Liberalii se reunesc astăzi în ședința Biroului Executiv pentru a valida componența Guvernului Cîțu și programul de guvernare, dar și pentru a-și da acordul pentru susținerea candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Noul premier desemnat va merge în Parlament cu aceeași garnitură de miniștri din Guvernul Orban și cu același program de guvernare din care vor fi eliminate chestiunile deja rezolvate, după cum a anunțat chiar liderul PNL.

Singura modificare va fi la Ministerul Finanțelor, portofoliu care va rămâne vacant după desemnarea lui Florin Cîțu la șefia guvernului. Cel mai probabil, ministrul propus al Finanțelor va fi deputatul PNL Lucian Heiuș.

Important de precizat este și faptul că liberalii vor merge tot pe varianta unui Cabinet monocolor, deși cei de la USR și-au declarat disponibilitatea de a intra la guvernare.

”Degeaba atunci când se dă bătălia eşti plecat în vacanţă şi vrei să participi la sărbătorirea victoriei”, a fost replica lui Ludovic Orban pentru cei din USR.

Tot astăzi, după ce va primi votul de validare din partea conducerii PNL, premierul desemnat Florin Cîțu va transmite Parlamentului lista guvernului pe care vrea să îl conducă și va solicita votul de învestitură.

Potrivit Regulamentului, Legislativul are la dispoziție 15 zile pentru a se reuni în ședință comună ca să voteze învestirea noului Cabinet.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS