Confidenţialitate

PNL se întâlnește azi cu PSD pentru negocieri. UDMR va avea o propunere de premier | AUDIO

Liberalii au programată astăzi o întâlnire cu cei de la PSD în încercarea de a coagula o majoritate guvernamentală. Asta după ce ieri, PNL s-a văzut cu USR. Liderul liberal Florin Cîțu s-a arătat optimist și a transmis că sunt şanse mari pentru a reface coaliţia cu foștii aliați de la USR. Mult mai rezervat, USR transmite prin vocea liderilor că „există o disponibilitate pentru refacerea coaliţiei”. Între timp, UDMR spune că va avea propria propunere de premier.

Liberalii urmează să se întâlnească astăzi cu cei de la PSD. Întrevederea este programată să înceapă la 14.00. Ieri, Marcel Ciolacu a avut o discuție la telefon cu președintele PNL, Florin Cîțu.

Social democrații și-au stabilit deja strategia pentru consultările ce ar urma să aibă loc la Palatul Cotroceni.

„PSD va merge la consultări cu o propunere de prim-ministru”, a spus Ciolacu.

Liberalii și cei de la USR au discutat ieri aproape două ore despre cum ar putea relua colaborarea întreruptă abrupt în urmă cu mai bine de două luni.

Perspectivele refacerii coaliției par promițătoare, au declarat liderii celor două partide la finalul discuțiilor. Soluția cea mai rapidă pentru a merge cât mai repede cu un Guvern în Parlament – este ca partidele din coaliției să-și pătreze portofoliile pe care le-au avut înainte de despărțire, spunea aseară în emisiunea Piața Victoriei de la Europa Fm vicepreședintele USR Cătălin Drulă.

„Pentru refacerea cât mai grabnică a acestei coaliții, păstrarea portofoliilor și a negocierilor din decembrie ar fi cea mai sănătoasă variantă”, a spus Cătălin Drulă la Europa FM.

Indiferent dacă PNL bate palma cu USR sau PSD, și UDMR va avea propria propunere de premier.

Sursa foto: Inquam / George Calin

Citește și: Cătălin Drulă: Pentru refacerea grabnică a coaliției ar trebui păstrate portofoliile și negocierile din decembrie | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.