Confidenţialitate

PNL: PSD organizează un congres militarizat

PSD organizează un congres militarizat, folosind poliția locală și jandarmeria ca armată de partid pentru intimidarea cetățenilor nemulțumiți de guvernarea pesedistă, se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Săltarea oamenilor liberi de pe stradă, închiderea circulației rutiere, blocarea parcurilor și a spațiilor publice, interzicerea mișcării libere a cetățenilor pe trotuarele din jurul Sălii Palatului unde se desfășoară Congresul PSD ne arată că asistăm la instaurarea un stat polițienesc opresiv îndreptat împotriva cetățenilor.

Străzile, parcurile, trotuarele nu sunt proprietatea PSD, sunt spații publice ce pot fi folosite de orice cetățean fără drept de liberă de trecere de la PSD. Restrângerea abuzivă a libertății de exprimare și a drepturilor de manifestare publică democratică nu poate fi făcută fără o justificare temeinică, scrie PNL în comunicat.

Acest comportament abuziv din partea Poliției locale și a Jandarmeriei nu trebuie să rămână nepedepsit. Atât Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, cât și Ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să răspundă pentru aceste excese ale organelor de ordine publică, iar dacă au dispus reprimarea protestelor trebuie să-și dea demisia.

Nu putem tolera ca nervii liderilor PSD provocați de luptele lor interne pentru „ciolan” să se răsfrângă atât de dur și violent împotriva oamenilor nemulțumiți de guvernarea patronată de Dragnea și Tăriceanu, susține Partidul Național Liberal.

Dispozitivul militarizat de ordine publică și control instaurat în București pentru Congresul PSD amintește de manifestările congreselor Partidului Comunist care se desfășurau în același loc și în aceeași atmosferă opresivă. PSD dovedește încă o dată că nu se poate dezbăra de metehnele și tarele trecutului comunist, mai scrie Ionel Dancă.