PNL propune creşterea salariilor primarilor şi funcţionarilor publici

Salariile primarilor și consilierilor locali – iată un subiect care ar putea crea dispute în interiorul PNL.

Liberalii cu funcții în administrația locală s-au reunit vineri, la Poiana Brașov, pentru a discuta despre lefurile pe care le primesc.

Între altele, primarii PNL sunt supărați că nu pot beneficia de pensii speciale și că parlamentarii formațiunii nu au susținut acest proiect de lege în Legislativ.

Legea pensiilor pentru aleşii locali a fost declarată însă, în două rânduri, neconstituţională de către judecătorii CCR, la sesizarea guvernului.

 

Rezoluția PNL privind creșterea salariilor din administrația locală

Pentru a calma spiritele în rândul primarilor și consilierilor locali ai PNL, conducerea partidului a adoptat o rezoluție privind salariile acestora.

Documentul prevede o creștere medie de 22% a lefurilor pentru funcționarii publici….dar începând de anul viitor.

PNL îşi asumă să preia în programul de guvernare al partidului adoptatea unui Cod al incompatibilităţilor şi salarizarea aleşilor locali. Liberalii nu au precizat însă procentele pe care le propun în ceea ce priveşte creşterea salariilor pentru primari.

Printre cei care au cerut salarii decente se numără  și primarul Clujului, Emil Boc.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Principiul care trebuie să rămână în România este următorul, în primul rând voi milita întotdeauna pentru desfiinţarea pensiilor speciale. Am apreciat şi apreciz că, în faţa legii, toţi trebuie să fim egali. Aceasta înseamnă să ai un salariu decent pentru a avea o pensie decentă. Nu sunt de acord cu pensii speciale pentru a crea categorii privilegiate. Din această perspectivă şi pentru administraţia publică locală este de preferat şi de dorit să ai salarii decente pentru a avea pensii decente şi să nu existe discrepanţe atât de mari între salarizarea din administraţia centrală care este de două, de trei ori mai mare decât salarizarea din administraţia locală. Despre aceste principii vorbim nu neapărat despre cuantum”, a declarat primarul municipiului Cluj, Emil Boc, prezent la Liga Aleşilor Locali PNL, la Braşov.

Înainte de începerea ședinței PNL, copreședintele formațiunii – Vasile Blaga – a refuzat să comenteze nemulțumirile colegilor săi din teritoriu.

Lăsați-mă să merg eu să discut cu primarii, să aud eu din gura lor”, a fost răspunsul liderului PNL.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liberalii au susținut, încă de la început, că nu sunt de acord cA aleșii locali să beneficieze de pensii speciale, după modelul demnitarilor.   Au susținut însă creșterea salariilor pentru primari.

La sesizarea Guvernului, CCR a declarat, de două ori, neconsituțională legea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS