PNL nu vrea creșterea forțată a alocațiilor

PNL își dorește creșterea alocațiilor, dar o creștere rațională, care să nu creeze grave dezechilibre” a spus premierul Ludovic Orban care ia în calcul patru variante pentru sancționarea proiectului de lege al PSD care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor.

El a spus că că PSD dă dovadă de iresponsabilitate prin această lege.

Printre variante se numără atacarea la Curtea Constituțională și amânarea termenului de intrare în vigoare a legii prin care alocațiile copiilor ar ajunge ola 300 de lei.

Premierul a mai spus că PNL vrea o creștere sustenabilă a alocațiilor, iar în momentul de față nu există bani și s-ar crea dezechilibre.

El a acuzat PSD că nu a crescut alocațiile în ultimii 4 ani și că tot Partidul Național Liberal a propus proiectele prin care alocațiile au fost mărite cât PSD a fost la putere, dând exemplul unui proiect înaintat de deputatul Robert Sighiartău potrivit căruia alocațiile cresc anual, pentru a recupera puterea de cumpărare a alocației, care se pierde în urma inflației.

Camera Deputaților a votat în 18 decembrie proiectul de lege privind dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei, o propunere a PSD.

La momentul votului, liberalii și-au scos cartelele din aparate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS