PNL: Ministrul Justiţiei a preluat argumentele şi retorica unor grupuri infracţionale

Partidul Naţional Liberal acuză că, în demersul de a propune revocarea şefei Anticorupţie, ministrul Justiţiei a preluat argumentele şi retorica unor grupuri infracţionale, de partea cărora Tudorel Toader s-ar poziţiona.

Liberalii consideră că destituirea Laurei Kovesi de la conducerea DNA nu este oportună în acest moment.

„Avem parte de o seară tristă pentru Justiţia din România”, a spus Iulian Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL după ce ministrul Justiţiei a anunţat că declanşează procedura de revocare a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În opinia PNL, argumentele prezentate de Tudorel Toader nu se susţin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Printre altele, ministrul a subliniat, joi seara, că ”DNA s-a erijat în evaluator, inclusiv în privinţa oportunităţii” iar ”Șefa DNA a avut un comportament excesiv de autoritar și discreționar”.

„Nu putem accepta comportamente nelegale, defăimătoare la adresa României.

DNA trebuie să continue să lucreze în mod legal. DNA nu trebuie să se confunde cu șeful ei, al cărui comportament poate pune în pericol chiar instituția pe care o conduce. Activitatea DNA trebuie să continue dar în conformitate cu statul de drept.

Nimeni nu e mai presus de lege. Lucrurile bune nu le justifică pe cele rele. Trebuie să eliminăm ceea ce este rău. ”, a declarat Ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunțând că declanșează procedura pentru revoca Laurei Codruța Koveși.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS