PNL: Jumătate dintre ministere trebuie desfiinţate

În contextul tensiunilor mocnite din PSD, preşedintele PNL consideră că principalul partid de guvernământ este rupt de situaţia socio-economică actuală.

„Mi se pare de noaptea minţii. Ţara arde şi PSD-ul se piaptănă! Un comportament iresponsabil care arată că nu sunt preocupaţi decât de modul în care îşi împart puterea şi nicidecum de lucrurile extrem de grave care se petrec în economia şi societatea românească”, a spus Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL organizat la Parlament.

„Jumătate dintre ministere trebuie desfiinţate”, a adăugat fruntaşul liberal. În opinia sa, se impune „o restructurare extrem de profundă şi serioasă a administraţiei”.

„Noi suntem pregătiţi în orice moment să ne asumăm răspunderea guvernării, dar am prefera ca lucrul acesta să se întâmple după ce ne întoarcem la popor prin alegeri anticipate”, a conchis Ludovic Orban.

Social-democraţii au amânat luarea unei decizii privind restructurarea guvernului, aşa cum propune premierul Mihai Tudose. Subiectul va fi analizat în viitoarea şedinţă a conducerii lărgite a PSD, care va fi organizată la Iaşi, la sfârşitul lunii ianuarie.

Nici ideea unui congres extraordinar al formaţiunii nu a avut suficientă susţinere.

Social-democraţii au decis, totuşi, ca senatorul Ioan Deneş să fie propus pentru conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, în locul Doinei Pană, care a demisionat din motive de sănătate. Nominalizarea va fi trimisă, marţi, Administraţiei Prezidenţiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS