PNL ar vrea schimbarea lui Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului

Liberalii pregătesc înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu din funcția de președinte al Senatului.

PNL și-ar dori să obține, în acest sens, și sprijinul social-democraților, în condițiile în care PSD deține majoritatea în Camera Superioară.

”Nu am să comentez zvonuri” – a fost reacția lui Călin Popescu Tăriceanu.   Președintele Senatului a spus însă că va avea o discuție cu liviu Dragnea pe acest subiect.

 

Co-preşedinta PNL, Alina Gorghiu, susține că parlamentarii ALDE i-ar fi căutat pe liberali pentru a le propune diverse alianțe electorale.

Nu numai că refuzăm acest lucru, dar ne dorim și schimbarea din funcție a președintelui Senatului.

Alina Gorghiu i-a raspuns astfel și liderului PSD, Liviu Dragnea, care l-a acuzat pe Călin Popescu Tăriceanu că încearcă să negocieze cu PNL o eventuală alianţă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În replică, președintele Senatului a spus că există un regulament cu privire la schimbarea președintelui Senatului ‘valabil, cităm, ”pentru toată lumea” şi că se așteaptă la o discuție directă cu Liviu Dragnea.

“Am văzut mai multe declaraţii în acest sens. Referirile sunt la zvonuri. Zvonurile nu am să le comentez – a spus acesta.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că discuţiile purtate cu diferiţi membri PNL nu au avut ca subiect o eventuală alianţă electorală.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS